Spente mesterskapsdebutanter

FIRE NM-DEBUTANTER: Serina Eikemo Kallevik (f.v.), Tonje Heitmann, Alice Bråtveit Kirketeig og Lone Austerheim er Tysvær Vektløfterklubbs representanter under junior-NM i slutten på denne måneden. De fire tenåringsjentene er alle mesterskapsdebutanter. FOTO: JOAKIM ELLINGSEN

FIRE NM-DEBUTANTER: Serina Eikemo Kallevik (f.v.), Tonje Heitmann, Alice Bråtveit Kirketeig og Lone Austerheim er Tysvær Vektløfterklubbs representanter under junior-NM i slutten på denne måneden. De fire tenåringsjentene er alle mesterskapsdebutanter. FOTO: JOAKIM ELLINGSEN

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tysvær Vektløfterklubb sender siste helgen i april fire utøvere til junior-NM. Alle fire er jenter og mesterskaps- debutanter.

DEL

UNGSPORT:VEKTLØFTING: Serine Eikemo Kallevik (19), Tonje Heitmann (15), Alice Bråtveit Kirketeig (19) og Lone Austerheim (18) er alle spente. Tenåringsjentene skal representere Tysvær Vektløfterklubb i junior-NM for aller første gang.

– Det er personlige rekorder jeg har fokus på å klare. For å nå det målet mitt må jeg jobbe med teknikken. Der har jeg en del å gå på, men det handler om øving, øving og øving.

– Jeg har bare holdt med vektløfting i ett år og må ikke være best allerede for at jeg skal være fornøyd. Dette er for meg først og fremst en veldig fin erfaring, sier Kallevik, som ble inspirert av Zekiye Nyland til å begynne med vektløfting.

Tonje Heitmann begynte med vektløfting først etter sommeren i fjor. Hun deler mange av Kalleviks tanker før NM-debuten.

– For meg er målet først og fremst å få en god opplevelse.

– Jeg drev og trente basistrening i Tysværtunet fram til jeg i fjor ble spurt om jeg ville prøve vektløfting. Det har jeg ikke angret på. Det er et veldig bra miljø med godt samhold her i klubben, smiler Heitmann.

– Veldig motiverende

– Jeg begynte også i fjor sommer og er veldig spent før mitt første junior-NM. Perser (personlige rekorder, journ.anm.) er målet og da håper jeg å løfte 45 kilo i rykk og 60 i støt.

– Jeg ble lokket til å begynne med vektløfting av noen venninner og jeg trives også kjempegodt i dette miljøet, kommenterer Alice B. Kirketeig.

Lone Austerheim er også fersk som vektløfter. For hennes del var det en bror som fikk lokket henne med i klubben.

– Jeg syntes umiddelbart at dette var veldig kjekt. Nå går jeg i likhet med de andre jentene her for perser i junior-NM. Jeg er så fersk at jeg ikke tror medalje er realistisk.

– Det er mange gode jenter i klubben nå, og det at vi har mange jenter – både oss ferske og noen etablerte – gjør at det er veldig motiverende. Vi pusher hverandre og bygger hverandre opp, forteller Austerheim.

STYRKEØVELSE: Charlotte Aksdal Tollaksen (f.v.), Lone Austerheim og Kristine Veim på trening i Tysvær Vektløfterklubb.

STYRKEØVELSE: Charlotte Aksdal Tollaksen (f.v.), Lone Austerheim og Kristine Veim på trening i Tysvær Vektløfterklubb.

Mange jenter i klubben

Dag Rønnevik, leder i Tysvær Vektløfterklubb, tror de fire debutantene kan klare seg godt også resultatmessig under junior-NM som skal arrangeres på Vigrestad siste helgen i april.

– Jeg stiller ikke noe annet krav enn at de skal være fornøyde selv, men jeg tror de kommer til å gjøre det bra.

– Jeg ser ikke bort fra at det kan bli medaljer med hjem til Tysvær heller, for det er et ganske bra nivå på disse jentene, opplyser Rønnevik.

Han forteller at Kristine Veim også kunne deltatt i junior-NM, men hun står over mesterskapet denne gangen.

– Det er mye jenter vi får fram nå, og en av årsakene er nok at vi har forbilder som Zekiye Nyland i klubben. Det er også veldig in for jenter å trene vektløfting nå, sier Rønnevik.

Håper på norske rekorder

16 år gamle Solveig Smistad skal også delta i junior-NM i vektløfting for aller første gang. Haugesundjenta representerer Stavanger Vektløfterklubb nå.

– Jeg begynte med vektløfting for litt over ett år siden. Det var på crossfit jeg ble introdusert for vektløfting, og da bare falt jeg helt for det. I NM håper jeg å sette pers og forhåpentligvis også noen norske rekorder, forteller Smistad.

Hun drev tidligere med kickboksing, men nå er det vektløfting som er hennes klare prioritet.

– Jeg begynte på crossfit for å bli sterkere i kickboksing, men så ble det til at jeg gikk helt over til vektløfting. Nå flytter jeg til Stavanger for å satse enda mer på vektløfting på Wang Toppidrett, sier Smistad.

Fra Haugesund Vektløfterklubb deltar Selina F. Hillestad og Alexander K. Våge.

Artikkeltags