TRAFIKK: I helga er det Etne Cup. Her er det ventet mye folk og mye biler, også tilreisende fra Haugalandet.

– Vi er spente på hvordan trafikken blir på fredag. I tillegg til Etne Cup er det også Røldalsmarknaden, som trekker en del folk, sier Roar Gundegjerde i turneringsledelsen i Etne Cup.


Røldalsmarknaden starter fredag kveld med fest i teltet. Fra klokka ti lørdag og søndag formiddag er det utstillinger og aktiviteter.

Etne Cup selv sier det er omtrent 2000 deltakere på cupen, inkludert trenere. Foreldre og tilskuere kommer i tillegg.

Cup-arrangørene har tatt noen forholdsregler når det kommer til trafikkbildet.

– Vi kommer til å ha noen trafikkdirigenter, for å forsøke å få god flyt. Men vi oppfordrer folk som skal til Etne Cup om å beregne litt ekstra tid, slik at de rekker kampene, sier Gundegjerde.

Sommertrafikk

I tillegg til disse to arrangementene, starter sommerferien for flere. Noen av de ferieglade vil kanskje også finne veien over E 134.

– Det blir sannsynligvis noe økt trafikk, men erfaringsmessig, og uten forkleinelse til arrangementene, så er ikke dette det som skaper de verste trafikkutfordringene. Det kommer nok ikke titusen besøkende, men mer et jevnt sig til og fra, mener trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, Kjetil Larsen.

Nå i juni startet vegarbeidet over Haukelifjell opp. Her blir det manuell dirigering hele sommeren.

Det kan skape ekstra ventetid, sier Larsen.

Når det kommer til ferieutfarten har han et par gode råd på lur.

– Husk å laste bilen ordentlig, og sikre fører, passasjerer og last ordentlig. Hold fartsgrensen og ikke kjør forbi. Vi vil ha folk fram hele og trygge i sommer, sier Larsen.

Se direkte

Er du ikke en av dem som tar turen til Etne i helga, kan du likevel få med deg lokale lag i aksjon. Haugesunds Avis sender 19 kamper direkte fra folkefesten i Etne.