DEBATT: Veronika Brekke Jakobsen skrev om at en venninne med bakgrunn i et annet land hadde fått et flygeblad fra Folkebevegelsen mot innvandring (FMI) i postkassen sin. Det reagerte Jakobsen spontant på og skrev et innlegg til Avisen. Her er noe av det hun skrev:

«Å bryte ned en fordom hver eneste dag sies å være en god oppskrift på lykke. Før du sier eller tenker noe om noen, så ta deg heller tid til å bli kjent med dem. Finn ut hvem de er og hvorfor de er her. Det kan hende at det blir en gledelig overraskelse hvis du gir dem en sjanse. Ofte lærer vi mer fra ulikheter enn det en gjør fra likheter. Jo flere ulike mennesker du kjenner, dess flere refleksjoner og synspunkter kommer du til å få. Mening er noe vi skaper i fellesskap og våre meninger trengs både å brynes – og brytes.»

LES OGSÅ: I kveld ble jeg redd og skammet meg!

Innlegget ble delt i sosiale medier, og det ble også lest over 7.000 ganger på h-avis.no. Jakobsen får 2.000 kroner fra Haugesunds Avis.

Nest mest lest i desember var Jan Jonassens innlegg om sykehjemsdebatten i Skudeneshavn. Jonassen mener det gamle sykehjemsbygget ikke bør rives.

LES OGSÅ: Nei til rivning av 30 års gammelt sykehjemsbygg

En delt tredjeplass gir vi John Ståle Egge og Tor Inge Vormedal. Egge skrev en humoristisk og syrlig julehilsen fra Karmøy til Haugesund. Vormedal svarte, blant annet ved å påpeke at rådhuset er rosa, ikke lilla. Begge tekstene ble mye lest, til sammen nesten 7000 ganger. Vi river i en tusenlapp til hver.

LES OGSÅ: God jul te Haugesond, i frå ås på Karmøynå og Egges julefantasier

Vi håper du vil være med og bidra til samfunnsdebatten på Haugalandet. Send på mail til debatt@h-avis.no, eller legg det inn selv via h-avis.no/debatt. Vi premierer de mest leste leserinnleggene, og kan også honorere spesielt viktige innlegg ekstra.