HAUGESUND: Westre forteller at det er mye snakk om koronasmitte, og at han får mange spørsmål om det.

– Vi har avlyst konferanser, de ene var relativt stor. Dermed blir det også hotellavbestillinger. Vi har sagt at vi har hatt tidens gode start, men nå får vi se hvordan det blir, forteller Reidar Westre, adm. direktør ved Scandic Maritim Hotell til Haugesunds Avis.

Fullt hus i helgen

– Hvordan blir arrangementer og konserter påvirket av koronaviruset?

– «Atle & Bård – 12 gode råd» med Atle Antonsen og Bård Tufte Johansen i helgen er fullt. Vi har satt opp ekstraforestilling. Ca. 70 personer som skulle på det avlyste Kristian Valen-showet har fått billett til dette showet og annet som vi setter opp i Scandic Maritim Hall. Vi har rapportert inn til beredskapsgruppen i Haugesund kommune at vi har 872 publikummer på «Atle & Bård». Dermed kryper vi under tusen. Hvis det skulle komme andre retningslinjer, så får vi snu oss rundt slik at vi eventuelt må ha tre show, sier Westre.

Kjøpt inn fire esker med sprit

– Hvilke andre forholdsregler tar der på hotellet?

– Vi gjør ekstra tiltak og vasker ofte dørhåndtak og rekkverk, og vi har spritdispensere omkring på hotellet. Vi har kjøpt inn fire svære esker med sprit. Vi følger hele tiden statens retningslinjer og råd.

Westre og hans medarbeidere skal 3. april ha et 90-tallshow med Rednex, Snap og Dr. Bombay.

– Da kan det lett bli 1.200 i Scandic Maritim Hall. Vi får se det an når den tid kommer, sier Reidar Westre.

Kommunedirektør Ole Bernt Torbjørnsen sier i en kommentar at inntil kommunen sier noe annet, så er det opp til arrangørene å sikre at det er trygt. Hvor mange personer som er tillatt på et arrangement, vurderes fortløpende av kommunelegene.

Billettsalget

– Vi ser ikke dette med koronasmitte som noe stort problem foreløpig for Vangenfestivalen. I kveld tirsdag har vi styremøte. Da kommer vi til å berøre temaet. Men vi vet aldri hvordan utfallet blir av denne smitten, sier festivalsjef i Den festivalen i Vangen, Steinar Liadal.

– Kan billettsalget til festivalen som går i august, bli berørt?

– Foreløpig ser jeg ikke det som noen fare. Det er skremmende det som skjer, ikke minst ringvirkningene det får. Vi må derfor ta en diskusjon og følge koronasmitten med argusøyne. Ikke minst ta våre forholdsregler; vaske hender og bruke Antibac, sier Liadal.