Gå til sidens hovedinnhold

Vi investerer i familien

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva trenger du aller mest i den perioden i livet da barna bor hjemme? Er ikke det tid til dem du er glad i? Og barna trenger foreldre og omsorgspersoner.

Noen dager i året kan dette bli vanskelig å få kabalen til å gå opp. KrF er derfor konkret og løsningsorientert når vi foreslår å gi småbarnsforeldre en ekstra ferieuke. Ikke fordi foreldrene trenger fri fra jobben, men tid til å være sammen med barna. For eksempel da skole-og barnehage har planleggingsdag og SFO er stengt.

Familien er samfunnets sterkeste og mest grunnleggende sosiale fellesskap og den aller viktigste rammen for barns oppvekst og utvikling. Barns oppvekst legger grunnlaget for at de får det bra også når de blir voksne. Skal vi lykkes som samfunn må vi investere i familiene.

Forslaget med en ekstra ferieuke, sammen med økt barnetrygd og et tak på makstak på kostnader med SFO og barnehage (7000 kroner) og en utvidet foreldrepermisjonsordning med fire uker, til 53 uker totalt, forteller med rene ord for pengene at vi tror det er lønnsomt å satse på familien.

Alt dette fordi KrF støtter opp om familiene og vil gi dem valgfrihet, særlig i småbarnsfasen.

Etter KrFs Landsmøte hørte vi ropet fra andre partier om uansvarlig økonomisk politikk. Også fra våre egne dyktige ungdomspolitikere. Uansvarlig pengebruk skal vi ikke ha. Men ansvarlig og langsiktig politikk som gir barn og unge en trygg oppvekst. Det er lønnsomt. Det er aldri uansvarlig å investere i familiene.

Kommentarer til denne saken