– Vi ligger kanskje bedre plassert enn vi trodde før sesongen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kopervik var ikke på sitt beste, men vant likevel over Sola 2. 

DEL

FOTBALL: Kopervik har vist seg som et topplag å regne med i 4. divisjon i år. Hjemme mot Sola 2 ble det nok en trepoenger, til tross for at det spillemessig ikke var perfekt. Allerede fra start av ble de kjørt hardt av 2. divisjonsspillere.

– Sola 2 kom med et bra lag, med flere spillere fra A-laget. De første 20 minuttene slet vi skikkelig. Etter hvert kommer vi mer med, også scorer vi ett før pause. Vi er heldige som leder da, mener Kopervik-trener Geir Egil Høvring. 

Han mener det ble bedring etter hvilen.

– Vi blir litt bedre og skaper noen sjanser. Etter hvert tok Sola over, og hadde to skudd i tverrligger og en alene med keeper. 

Til slutt fikk bortelaget utligningen sin. Den mener Høvring skulle blitt annullert.

– Det kom et langt innlegg som gikk over feltet, og deretter spratt den i en hånd. Sola-spilleren stoppet opp, fordi han trodde han skulle bli avblåst, men de scorer likevel. Det er rart dommeren ikke ser det, for målet burde blitt annullert for hands, slår han fast.

Det gikk uansett ikke mange minuttene før Kopervik var tilbake i ledelsen. Da chippet Kjetil Vatland Olsen inn 2–1 etter 64 minutter.

– Det er det jeg er mest glad for. Vi klarer å slå tilbake umiddelbart, og det var godt å se. Etter målet er vi gode, og skaper noen gode muligheter, sier Høvring.

Etter 78 minutter økte Helge Nordal ledelsen, og dermed endte det 3–1 på Åsebøen.

– Alfa og omega

Etter seieren ligger Kopervik på 2. plass, tett etterfulgt av FKH 2, Frøyland, og Varhaug. Dermed var trepoengeren viktig for å henge med i toppen.

– Det var alfa og omega å vinne i dag. Hadde vi tapt hadde tabellplasseringen vært en helt annen, så dette var en voldsom viktig seier, sier Høvring.

Den gode Kopervik-våren har nok kommet overraskende på for noen, inkludert Geir Egil Høvring.

– Vi hadde et mål om å kjempe i toppen, men vi ligger kanskje bedre plassert enn vi trodde. Men nå ligger vi her, og det har vi lyst å gjøre videre. Vi skal gjøre alt vi kan for å være der oppe, lover Kopervik-treneren.  

Nå venter to kamper mot Nærbø og Lura før sommerferien. Det er disse to lagene som ligger nederst på tabellen, noe som fort kan gi ytterlige seks poeng før 4. divisjon tar pause.

– Nærbø-kampen kommer allerede på fredag, og vi må omstille oss til den. Vi satser på å vinne begge før ferien, men vi tar en kamp om gangen, sier Høvring. 

Kampfakta

Kopervik-Sola 2 3-1(1-0)

4. divisjon avd. 2

Åsebøen Stadion

Dommer: Johan Veland Kjellesvik

Gule kort: Geir Dahle Høyland, Sola 2

Mål: 1-0 Bjarte Halvorsen (38), 1-1 (61), 2-1 Kjetil Vatland Olsen (64), 3-1 Helge Nordal (78)

Børs: 

3 poeng: Wilson Gilbert

2 poeng: Endre Thorvaldsen

1 poeng: Bjarte Halvorsen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken