Gå til sidens hovedinnhold

Vi sender KM-finalene og OBOS-finalene: Mange lokale lag i aksjon

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag, lørdag og søndag spilles det KM-finaler og OBOS-finaler i Randaberg Arena med mange lokale lag. Kampene er stengt for publikum, men du kan se alle direkte på h-avis.no.

FOTBALL: Avaldsnes/Kopervik, Vard, Bremnes og Haugar er representert i KM-finalene. Kopervik, Torvastad, Åkra og Nord spiller OBOS-finale denne helgen.

Og alle kampene kan du altså se hvis du logger deg inn på h-avis.no og Direktesport. Sandnesposten står for produksjonen. Sendeskjema finner du i bunnen av sakntben.

HER SER DU FREDAGENS KAMPER

HER SER DU LØRDAGENS KAMPER

HER SER DU SØNDAGENS KAMPER

Vard har for første gang siden 2012 et jentelag i KM-finale. Klubbens J14-lag vant sin 1. divisjonsavdeling tre poeng foran Bremnes og møter Sandnes Ulf i finalen lørdag.

– Helt fantastisk for jentene å få en slik avslutning på det som har vært en spesiell og vanskelig sesong for alle i disse koronatider. Ungdommene har mistet mye i år. Turer, cuper og ferier. Nå gleder vi oss veldig til denne KM-finalen, sier Vard-trener Gisle Jørgensen.

Han er inne i sin niende sesong som trener for disse jentene.

– Vi var nær ved å komme til KM-finalen i fjor. Derfor var det et naturlig mål for oss å klare det i år, sier Jørgensen.

Han forteller om en spennende «seriefinale» mot Bremnes.

– Vi ledet 3–0 og 4-2, men Bremnes utlignet til 4–4 og det ble veldig spennende og nervøst mot slutten. Det endte 4–4 og senere tapte Bremnes mot Åkra, forteller Jørgensen.

Vard vant alle de andre kampene og endte til slutt tre poeng foran Bremnes.

– Vi er avhengig av alle

– Spillerne var flinke til å trene for seg selv da alt var stengt i vår. Og laget har tatt nye steg i år. Vi er fortsatt det laget som slipper inn færrest mål. Nå har vi også begynt å score mer, sier Jørgensen.

Han trekker fram en sterk sentrallinje i laget, med kretslagsspillerne Frida Kvale Aursland (keeper) og Libe Haftorsen Brakstad i spissen.

– Men vi er avhengig av alle. Vi er ikke flere enn 14 spillere i stallen. Nå har vi også et par skader. Derfor tar vi med tre 13-åringer til finalen, sier Gisle Jørgensen.

Han holder Sandnes Ulf som favoritter i finalen.

– Lagene fra sørfylket vinner de fleste KM-finalene. De har større klubber og flere spillere å ta av. Sandnes Ulf vant en sterk avdeling med lag som Viking og Bryne. Men vi skal uansett bite godt fra oss, lover Vard-trener Gisle Jørgensen.

Finalen mellom Vard og Sandnes Ulf starter lørdag klokken 16.30.

Haugar og Bremnes

I 13-årsklassen spiller jentelaget til Haugar finale mot Madla. Og guttelaget til Bremnes mot Austrått.

Haugar-trener Birger Skjoldevik forteller at Haugar J13 har spilt 13 kamper i år – og vunnet alle. Senest 4–2 mot Vindafjord i semifinalen i KM.

– Nå håper vi på en jevn og god finale mot et Madla-lag som vi spilte 1–1 mot i en treningskamp i fjor. Vi synes det er veldig, veldig kjekt å få avslutte denne sesongen med KM-finale. Vi er også litt stolte, sier Skjoldevik.

Han forteller om et lag som prioriterer høyt press og høy intensitet i spillet.

– Vi er et sterkt kollektiv med spillere som jobber hardt for hverandre, sier Skjoldevik.

Han trener laget sammen med Monica M. Haugland og Hugo Wee.

Finalen mellom Haugar og Madla starter lørdag klokken 11.30.

Bremnes G13 har vært helt suverene i den lokale 1. divisjonen. De vant serien med full pott, ni poeng foran Trott og ti foran Djerv 1919.

– Serien var jevnere enn tabellen tyder på, men vi var et lite hestehode foran de andre lagene, sier Bremnes-trener Lars-Petter Steinsbø Lie.

Han forklarer suksessen med sterk treningskultur i Bremnes.

– Her er kultur og tradisjon for mye egentrening. Og onsdag stilte 26 av 26 spillere på fellestreningen. Vi har en jevn og god gruppe med flere spillere som på sikt kan bli veldig gode, sier Steinsbø Lie.

Han trekker også fram det sosiale.

– Viktigere enn noen gang har det i år vært å beholde flest mulig spillere. Vi hadde 26 spillere i kullet i vår – og har fortsatt 26, sier en fornøyd Bremnes-trener.

Han var forberedt på å møte Viking i finalen. Men de mørkeblå tapte på straffesparkkonkurranse mot Austrått i semifinalen.

– Vi møter helt sikkert et godt lag, sier Steinsbø Lie.

Finalen mellom Bremnes og Austrått starter lørdag klokken 14.00.

Samarbeid har gitt to finaler

Søndag klokken 11.30 starter finalen i J15-klassen mellom Randaberg og Avaldsnes/Kopervik.

Det er andre året på rad Avaldsnes og Kopervik samarbeider om lag for 2005-modellene. Også i fjor endte det med KM-finale. Da ble det tap mot Viking.

– Samarbeidet har vært en stor suksess både sportslig og sosialt, forteller lagleder Johan Stensen.

– Jentene har blitt en sammenspleiset gruppe. Godt miljø sammen med kvalitetstreninger i regi av våre kompetente trenere Geir Danielsen og Tor Kristian Hillesland har gitt gode sportslige resultater, sier Stensen.

OBOS-finalene

I finalene i OBOS-cupen spiller Kopervik G14 mot Havdur fredag klokken 17.30. Torvastad G16 spiller mot Bogafjell søndag klokken 14.00. Åkra J15 møter Lura søndag klokken 16.30 og Nord G19 spiller mot Sola søndag klokken 19.00.

Også disse kampene kan du se direkte på h-avis.no.

Søndag 22. november spiller Vindafjord J17 finale i OBOS-cupen mot Klepp.

Lag som deltar i NM eller i eliteserien (G15, 16, 19 og J17) og 1. divisjon (13,14, J15 og J19) kan ikke delta i OBOS-cupen.

Helgens program

Fredag 13. nov.
OBOS-finale

G14

Kl. 17.30

Hundvåg – Kopervik

OBOS-finale

J14

kl. 19.30

Egersunds – Sandved 2

Lørdag 14. nov.
OBOS-finale

G13

Kl. 09.00

Varhaug – Hundvåg

KM-finale

J13

Kl. 11.30

Madla – Haugar

KM-finale

G13

Kl. 14.00

Bremnes – Austrått

KM-finale

J14

Kl. 16.30

Sandnes Ulf – Vard

Søndag 15. nov.KM-finale

G14

Kl. 09.00

Klepp – Sola

KM-finale

J15

Kl. 11.30

Randaberg – Avaldsnes/Kopervik

OBOS-finale

G16

Kl. 14.00

Torvastad – Bogafjell

OBOS-finale

J15

Kl. 16.30

Åkra – Lura

OBOS-finale

G19

Kl. 19.00

Nord – Sola

Kommentarer til denne saken