FILMPREMIERER

«Concerto Beethoven Journey»: Filmet over fem år følge regissør Phil Grabsky konsertpianist Leif Ove Andsnes mens han reiser verden rundt med Mahler Chamber Orchestra i forsøk på å forstå de store pianoverkene: Beethovens fem pianokonserter.

«Host»: På grunn av covid-19 er Storbritannia stengt. Folk må holde seg hjemme, og for å unngå å dø av kjedsomhet bestemmer seks venner seg for å gjennomføre en seanse via Zoom. De får hjelp av mediet Seylan, men noe går forferdelig galt underveis. Det uskyldige tidsfordrivet ender opp med å bli en kamp på liv og død. Sjelden har en film fanget tidsånden så perfekt som i skrekkfilmen «Host». Og den tikker inn på en times spilletid.

KONSERTER

Tysvær, fredag: Lunsjkonsert i Tysværtunet kulturhus med Espen Eriksen og Gunnar Halle. De ti byr på sanger fra sin juleplate «Meditations on Christmas» og har i år også med seg et par nye låter.

Haugesund, fredag: Eva Weel Skram har kalt julekonserten sin for «Falle til ro». Det blir to konserter i Festiviteten.

Haugesund, lørdag: Tradisjonen tro får Festiviteten besøk av Vidar Johnsen når han for femte året på rad drar ut på sin «Him te jul»-turné. Han plukker fram julesangskatter som har satt spor i den norske folkesjelen.

Stord, lørdag: Storm Weather Shanty Choir har 20-årsjubileum og feirer det med konsert i Stord kulturhus.

Haugesund, søndag: Gospelkoret Voice of Joy har med seg Lise Børud og holder to konserter i Festiviteten. Voice of Joy har gjort utallige konserter både i Norge og i utlandet de siste 25 årene. Julekonsertene har vært en sentral del av korets aktivitet og inneholder både de tradisjonelle norske julesangene i tillegg til nyere julemateriale.

Tysvær, søndag: Det blir julekonsert i Nedstrand kyrkje. Solister Ingrid Langballe Skogvold, Åsne Breidablikk Hustoft, Ingrid Hustoft og Jorunn Sande Baustad vil framføre et utvalgt av våre flotte julesanger, i musikalsk bredde fra gospel til salmer. Fellessang blir det selvfølgelig også.

Haugesund, mandag: Enslaved har en av sine sjeldne konserter i Festiviteten. Faktisk er det 27 år siden forrige gang metalbandet spilte i Haugesunds storstue. «Jól i Utgard» heter konserten oppkalt etter albumet «Utgard» som kom i høst.

UTSTILLINGER

Haugesund, lør-søn: «Fra jord til bord -landbruket på Haugalandet fra 1650-1900», «Byen som gikk i land – byhistorisk utstilling», «Sjøfart og fiske» og «Heim og nærmiljø». På Karmsund folkemuseum.

Haugesund, fre-lør: Kim Bachel har laget en slags retrospektiv utstilling fra prosjekter han har gjort i perioden 2010-2020, plusset ferskt prosjekt som ikke tidligere er vist («Krigen med meg sjæl», tittel lånt av Thåstrøm). Utstillingen vises i FUK Kunstverk i Strandgata 178.