H.M. Kong Harald deltar i vigslingsgudstjenesten, sammen med representanter for kirke og samfunnsliv, skriver kommunikasjonsrådgiver Tove Marie Sortland i Stavanger bispedømme i en pressemelding.

Preses i Bispemøtet, Helga Haugland Byfuglien, vil forestå vigslingen av den nye biskopen. Biskoper og prester fra inn- og utland er med i forbønnshandlingen. Domprost Øivind Holtedahl m.fl. er liturger.

Stavanger domkor, Stavanger domkirkes guttekor, Stavanger domkirkes pikekor og Stavanger katedralensemble deltar og ledes av domkantorene Ivan Sarajishvili og Oddgeir Kjetilstad, kantor Vidar Vikøren og dirigent Jorunn Louise Husan.

 

Den nye bispekåpen innvies søndag.

Bispedømmet opplyser at tekstilkunstner og vever Åse Eriksen har laget kåpen.

– Hun er tilknyttet Radøy Kunstsenter og har arbeidet med kirketekstiler siden 1998. Eriksen har hatt utstillinger i Norge, Sverige, Danmark, Orknøyene og USA. Bispekåpen er vevd i ull og er silkeforet. Ved hjelp av en gammel kinesisk veveteknikk er symbolene for de fire evangelistene framstilt langs åpningen på kåpen, står det i pressemeldingen.

Den forrige bispekåpen i Stavanger bispedømme er over 70 år gammel, og har ikke kunnet vært brukt i reisevirksomhet den siste tiden på grunn av slitasje.