FILMPREMIERER

«US + THEM»: Roger Waters, medgrunnlegger, kreativ kraft og tekstforfatter bak Pink Floyd, presenterer sin høyt forventede film «Us + Them» med toppmoderne visuell produksjon og lyd som tar pusten fra deg. «Us+ Them» ble filmet i Amsterdam på den europeiske delen av hans 2017-2018-turné hvor Waters spilte for over to millioner mennesker over hele verden. Filmen inneholder sanger fra flere legendariske Pink Floyd-album.

«JOKER»: Arthur Fleck (Joaquin Phoenix), er av en mann som kjemper for å finne veien i Gothams polariserte samfunn. Han jobber som klovn om dagen, og stand-up-komiker om natten, men spøken er alltid på hans bekostning. Fanget i en eksistens mellom apati og grusomhet, tar Arthur en beslutning som fører til en kjedereaksjon av eskalerende hendelser.

«VILLMARKSBARNA»: Familien Krempig er villmarkinger på sin hals. Derfor har også barna opplevd mer natur og sett mer av den norske fauna enn folk flest. Vi følger familiens reise inn i det nordvestlige Grønland.

KONSERTER

AURORA

Haugesund, fredag: Aurora Aksnes er tilbake igjen i Haugesund og spiller i Scandic Maritim Hall fredag. Hun blir omtalt som vår store popdronning har en spesiell sceneutstråling. Aurora er på turne mange plasser i Norge og spiller musikk fra albumet «Infections of A Different Kind – Step 1» samt låter fra sitt nyeste album.

BLEST

Haugesund, fredag: Blest feirer sitt nyeste album «September» med konsert i Festiviteten. Calle Apeland, Torbjørn Økland, Paul Hansen og Marie Klåpbakken har med seg flere gjestemusikere, blant annet Mike O'Brien på sekkepipe.

INGRID OLAVA

Karmøy, fredag: Ingrid Olava med flygel og seks celloer blir en spesiell opplevelse i det flotte kirkerommet i Kopervik Kirke. Med sin karakteristiske stemme og pianospill har hun levert et stort antall konserter. Hennes låtkatalog har resultert i en mengde priser og nominasjoner.

SPRINGSTEEN-HYLLEST

Etne, lørdag: Old River Saloon hyller 70-åringen Bruce Springsteen. Magne Skålnes mestrer sangene og musikken til «The Boss» og byr på sanger fra Springsteens lange karriere, fra albumet «Greetings From Asbury Park N.J.» (1973) til album r 25 «Western Stars» i 2019.

ENSLAVED

Stord, lørdag: Enslaved er ute på verdensturné. Den har de valgt å avslutte på Arena i Leirvik. Regn med et forrykende konsert med metalbandet med røtter i Sveio og distriktet vårt ellers. Gitarist Ice Dale (Arve Isdahl) er på hjemmebane denne kvelden.

LØRDAGSJAZZ

Haugesund, lørdag: Sesongen begynner for Lørdagsjazzen på Høvleriet ettermiddagstid med Baker Hansen. En kvintett som tolker Chet Baker, den store trompetisten og vokalisten, på nynorsk. Bandet lager egne musikalske fortellinger basert på jazzlegenden Chet Baker.

STORD JAZZKLUBB

Stord, lørdag: Baker Hansen kommer til Grand Hotell lørdag kveld og besøker Stord Jazzklubb,

VISEKVELD I SKÅNEVIK

Etne, lørdag: Skånevik Viseklubb inviterer til åpen scene på Skånevik fjordhotell. Gjesteartist er Dag Fransson.

BEDEHUSET UTSIRA

Utsira, søndag: Hilde Selvikvåg er på soloturné og oppsøker særpregete og spesielle spillesteder. Et av dem blir Bedehuset på Utsira. Artisten fra Jæren er kjent for låter som «Karusell», «Indie» og «Anemone» som har fått mye radiospilling.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fredag: Kirsten Opstad åpner kunstutstilling i Billedgalleriet med vernissasje fredag i regi av Haugesund Kunstforening. I tillegg kan publikum se Høstutstillingens videoprogram. Opstads utstilling heter «Resten er kropp», og hun viser en performance lørdag.

KREATIV STREK

Haugesund, fredag: Kunstgruppen Kreativ strek i Haugesund har salgsutstilling i Hemmingstad kultursenter. Utstillingen åpner fredag og holder åpent i hele oktober. 13 kunstnere stiller ut 13 kunstverk.


STORD KUNSTLAG Stord, lørdag: Kunstutstillingen «MAKE» med Siri Brekke og Per Tore Barmen vises i Stord Kunsthall. De to er samarbeidspartnere og samboere.

HØSTUTSTILLING BØMLO

Bømlo, lørdag: Bømlo kunstlag inviterer til høstutstilling. Disse kunstnerne stiller ut: Marie Aasvang, Regine Stensæth Josefsen og Aurora Solberg.

KARMSUND FOLKEMUSEUM

Haugesund, lørdag: «D. D. S. Ø-I-F – Dyr du skulle ønske ikke fantes» er en utstilling som er basert på dyr fra Jo Nesbøs bøker om Doktor Proktor. Fra slanger til det skumle namibiske neshornet. Utstillingen passer for alle og blir stående til og med 1. desember.

GALLERI RYVARDEN

Sveio, søndag: Per Flatøy fra Sagvåg på Stord stiller ut bilder i galleriet på Ryvarden Kulturfyr. Han er kjent for maleriene sine og grafikk. Denne gang konsentrerer han seg om kulltifttegninger, men har også med seg grafiske blad.

FESTIVALER

OKTOBERROCK 2019

Karmøy, lørdag: Flere band er klar for lørdagens Oktober Rock 2019 i Kopervik: Fear Theories, Gunslingers, Sublime Eyes, Queen Tribute med Ole Andre Westerheim, In Mourning og til slutt kveldens headliner Skambankt.

ARRANGEMENTER

«ASTRUP – FLAMMEN OVER JØLSTER»

Tysvær, fredag: Kinoen i Tysværtunet viser dokudramaet «Astrup – Flammen over Jølster», en film om billedkunstner Nikolai Astrup. Pål Øie er regissør mens vår lokale filmskaper Karl Johan Paulsen har skrevet manus og er co-produsent og co-regissør. Han er også ideskaperen til filmen.

DANS ROSSABØ UNGDOMSHUS

Haugesund, fredag: Det blir dans på Rossabø Ungdomshus bak Rossabø skole fredag kveld. Levende musikk og Knut Knutsen spiller. Salg av smørbrød og kaker.

MINNEKVELD I «MUREN»

Sveio, søndag: I serien minnekveld i «Muren» på Einstadbøllvoll gard kan du søndag høre Tor Arne Hemmingsen bli intervjuet og fortelle om livet sitt på sjøen