Hatteland overtar Karmøy-firma

Karmøy-firmaet Vest Jet er kjøpt opp av Jakob Hatteland Holding.

Karmøy-firmaet Vest Jet er kjøpt opp av Jakob Hatteland Holding. Foto:

Jakob Hatteland Holding har kjøpt alle aksjene i den karmøybaserte pumpeprodusenten Vest Jet AS, melder Medvind 24 i en pressemelding.

DEL

KARMØY/VINDAFJORD: – Dette er et veldig spennende og innovativt selskap som vi gleder oss til å utvikle videre, sier konsernsjef Stig Hatteland, i pressemeldingen.

Det er familien Taranger i Austevoll (75 prosent) og tre ansatte i Vest Jet AS (25 prosent), som har solgt til Hatteland. De tre er daglig leder Robert Larsen, verkstedsjef Tore Thulin og salgssjef Jan Rune Haukvik. Alle fortsetter som ansatte i selskapet.

– Vi har vært med på ei hyggelig reise med Vest Jet AS siden 2011 og ønsker nå å konsentrere oss om vår kjernevirksomhet innen fiskeri. Vi er sikker på at Hatteland er riktig eier for å bringe Vest Jet AS videre til nye høyder, sier Harald Taranger i Taranger Fiskeriselskap.

Ifølge pressemeldingen ble Vest Jet AS grunnlagt i 1978, og har siden tidlig på 90-tallet vært basert på Karmøy. I 2010 flyttet selskapet fra Torvastad til Husøy, hvor firmaet disponerer 1.500 kvadratmeter produksjons- og lagerlokaler. Med dypvannskai like ved.

Selskapet har 10 ansatte, og ser ut til å omsette for rundt 25 millioner kroner i 2017.

– Selskapet er høyst oppegående, og vi skal ikke gjøre store endringer. Vi skal bistå og være med og rigge selskapet for videre vekst, kommenterer Stig Hatteland i pressemeldingen.

Vest Jet-pumpen brukes i en rekke næringer og områder. De leverer blant annet til fiskebåter, fiskeforedling, oppdrettsnæring, næringsmiddelindustri, offshore- og onshore industri, meierier og bryggerier.

– Det har vært en spennende prosess med stor interesse for selskapet, og vi er svært glade for at det ble en lokal og solid aktør som Hatteland som nå bringer selskapet videre, sier Robert Larsen, daglig leder i Vest Jet AS, i pressemeldingen fra Medvind 24.

Artikkeltags