Avslår vindkraftverk på Døldarheia

VINDKRAFT: NVE godkjenner planene om vindkraft på Bukkanibba (bildet). Vindkraft-planene på Døldarheia ble derimot avslått. Arkivfoto: Lyse Kraft

VINDKRAFT: NVE godkjenner planene om vindkraft på Bukkanibba (bildet). Vindkraft-planene på Døldarheia ble derimot avslått. Arkivfoto: Lyse Kraft

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

NVE avslår Haugaland Krafts søknad om vindkraftverk på Døldarheia. Samtidig gir de Lyse Energi tillatelse til utbygging av Bukkanibba vindkraftverk.

DEL

VINDAFJORD: NVE avslo onsdag Haugaland Kraft AS og Fred. Olsen Renewables AS sin søknad om storsatsing på vindkraftverk i Døldarheia. I avslaget legger NVE vekt på at et vindkraftverk vil påvirke landskap og friluftsliv negativt.

I avslaget konstaterer NVE også at Vindafjord kommune og Fylkesmannen i Rogaland er negative til vindkraftverkene. Fylkeskommunen i Rogaland er i mot flere tillatelser til vindkraft i fylket, og legger til grunn at målsetningen om 2,5 TWh vindkraft i Rogaland allerede er nådd.

Ikke overrasket

Administerende direktør i Haugaland Kraft Olav Linga er ikke overrasket over avslaget.

- Vi har jobbet med dette prosjektet i mange år og møtt motstand på veien. Det er klart at mens en jobber med prosjektet så har en alltid tro på at det skal komme i mål, sier Linga. Han forteller at de skjønte at søknaden kunne få avslag etter at kommune og fylke sa nei.

- Når kommune og fylke sier nei, vet vi jo at det er vanskelig å få det gjennom hos NVE. Samtidig er det en liten nedtur at det ikke ble noe av, sier Linga.

Nå skal Haugaland Kraft diskutere ankemuligheten med samarbeidspartneren Fred Olsen Renewables AS.

- Vi har alltids en ankemulighet, men jeg tror nok at dette prosjektet er historie. Noen ganger vinner man, noen ganger taper man, forteller Linga.

Godkjenner Bukkanibba

Lyse Produksjon AS får derimot tillatelse til å bygge ut vindkraftverkt i Bukkanibba.

NVE begrunner godkjennelsen med at en utbygging av vindkraftverket årlig vil gi omlag 90 GWh ny kraftproduksjon. Noe som samsvarer med strømbruken til  4500 husstander.

LES OGSÅ:

Får sterk motvind

Gigantplaner møter motbør

Sier ja til vindkraft
 

Artikkeltags