Gå til sidens hovedinnhold

Stor lystbåt brant opp

Artikkelen er over 9 år gammel

Det begynte ved 10-tiden torsdag formiddag å brenne i en fritidsbåt som lå i Apalvik på Bjoa. En time senere var brannen slukket, men bare skroget sto igjen.

VINDAFJORD: Båten lå i en båthavn der det var fare for at brannen kunne spre seg til andre båter. Det gjorde den også. Da brannen var slukket startet arbeidet med å få løftet det utbrente skroget opp på land. Store mengder diesel sto i fare for å lekke ut fra brannvraket.

Del på Facebook

Brannen ble meldt klokken 09.58. Ved 10.10-tiden drev brannvesenet i Vindafjord å organisere mannskaper fra Ølen og Sandeid.

- Vi har ikke opplysninger om at det befant seg folk i båten da det begynte å brenne, sier operasjonsleder Svein Roald Vikse ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Haugesunds Avis får opplyst av folk på stedet at det dreier seg om en 38 fot stor lystbåt til en verdi av rundt 2,5 millioner kroner.

Like før klokken 11 fikk mannskaper fra Vindafjord brannvesen løst den brennende båten fra sine fortøyninger og buksert den inn til en større kai der slukkingen kunne fortsette.

- Vi har fått melding om at minst to andre båter er skadet av brannen, opplyses det fra 110-sentralen.

Klokken 11 meldte en politipatrulje den 38 fot store lystbåten var totalt utbrent.

- Det skal være 1200 liter diesel ombord som vi håper ikke skal lekke ut. To andre båter er også skadet. Det var ikke folk i båten. Den har ligget tilkoblet strøm den siste tiden, men skal ikke ha vært i bruk de siste 14 dagene, sier Vikse.

Haugesunds Avis får opplyst på stedet at en av de skadde nabobåtene var Friluftsrådet Vest sin båt "Frøya" (se bilde).