VINDAFJORD: Fire borerigger samt forsyningsskipet «Viking Avant» ligger hos Westcon Yard i Ølensfjorden.– Det er sjeldent mange rigger i Ølensfjorden på en gang, opplyser Westcon Yard i en pressemelding.

De melder at det er høy aktivitet for riggreparasjoner og vedlikehold om dagen.

Har vært der før

Oldfjell-riggen «Deepsea Bergen» ankom Westcon i slutten av forrige uke. Da var allerede «COSLInnovator», «COSLPromoter» og «West Alpha» på plass.

– Det er høy aktivitet om dagen og denne høsten ser bra ut, sier Malvin Eide, avdelingsleder for riggreparasjon ved Westcon Yard.

Han forteller videre:

- Det er tøff konkurranse om oppdragene. Hos Westcon har vi svært dyktige og effektive fagfolk som gjennom mange år har opparbeidet seg verdifull kompetanse. Samtidig har vi investert i de rette fasilitetene for riggoppdrag ved verftet, sier han.

Westcon har investert nærmere 200 millioner kroner i utbedring av verftet de siste årene. Kaianlegget blitt oppgradert. De har også investert i en kran som når over de største riggene. Og planering av sjøbunnen.

Flere oppdrag på gang

– Vi har installert sanddyner på sjøbunnen slik at jackup-rigger blant annet kan teste jekkefunksjonen. Vi har også bygget tilkomsttårn, og som er høye nok og har de nødvendige tilkoblingene til å kunne ta i mot de største riggene, sier Eide i pressemeldingen.

– Vi jobber samtidig stadig med å bli bedre, og opplever at riggkundene er fornøyde ettersom de kommer tilbake, sier han.

«Deepsea Bergen» og «West Alpha» er innom Westcon for fjerde gang. Førstnevnte var innom Ølensfjorden for første gang i 1994, opplyser Westcon.

Siden har rundt 100 rigger vært innom verftet. Eide tror på flere.

– Vi er i dialog om flere riggoppdrag til Westcon, så alt tyder på at også 2013 blir et travelt år, sier han.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK: