Smartembed:

Finner ingen URL

Gassco satser på unge kloke hoder

Annonsørinnhold fra

Font

Gassco har i løpet av de siste årene ansatt 30 nye medarbeidere, og mange av de er unge. Helge Nordal, Vegard Bergjord, Ine Høines og Jeanett Jensen er unge talenter som nylig har startet i den spennende bedriften.

De er velutdannede, innovative, engasjerte og tenker fremtidsrettet. Bransjen de befinner seg i er mer aktuell enn noensinne. Energi og sikkerhet er noe som opptar de fleste for tiden, og Gassco har også fått økt fokus og omtale i mediene.

Allikevel er det få som vet hvordan det er å jobbe hos den ledende gasstranportøren i Europa.

Fire nyansatte på Gassco gir oss et lite innblikk i den spennende arbeidshverdagen sin, og deler sine tanker om fremtiden.

En viktig jobb

Helge Nordal (30) fra Kopervik har vært fast ansatt i Gassco siden februar i år. Han stortrives som senioringeniør, og har forretningsutvikling og analyse som sitt fagområde.

Han begynte tidlig å drømme om en jobb innen energibransjen, og har gjennom flere år jobbet med svært interessante arbeidsoppgaver som sommervikar på Gassco.

Helge kan i dag skilte med en doktorgrad innen «Industrial Asset Management».

– Jeg hadde kanskje ikke tatt en så lang utdanning hvis det ikke hadde vært for at Gassco har vært så behjelpelige med å legge til rette. De har hjulpet med kontorplass og kompetanse i forbindelse med forskningen min. Det betyr at også Gassco må ta en stor del av æren for at jeg kunne disputere til en doktorgrad. Jeg håper at jeg som ansatt i Gassco kan videreføre dette engasjementet jeg opplevde - til dagens studenter.

Han har en travel og variert arbeidshverdag.

– Jeg stortrives virkelig i jobben. En viktig del av arbeidshverdagen min omhandler analyse og forretningsvidereutvikling av norsk gassinfrastruktur. Det betyr at jeg går i dybden i infrastrukturen for å videreutvikle denne, slik at vi kan imøtekomme fremtidige kapasitetsbehov. Dette er et veldig interessant yrke hvor jeg får utfordret meg selv, forteller han.

Dette er et veldig interessant yrke hvor jeg får utfordret meg selv. Europa er helt avhengig av jobben vi gjør, og det føles veldig meningsfullt.

Helge Nordal, senioringeniør i Gassco.

Rigget for fremtiden

Helge er stolt av jobben som gjøres på Gassco, og ser positivt på fremtiden.

– Nå, mer enn noensinne ser folk viktigheten av norsk naturgass. Det har truffet oss mer som privatpersoner den siste tiden. Det har belyst for hele Europa hvor avgjørende det er at vi gjør den jobben som tilhører vårt operatørskap av norsk gassinfrastruktur. Dette gjør det enkelt å møte opp motivert og engasjert på jobb hver eneste dag. Gass kan erstatte kull. Vi beveger oss inn i et skifte, og det er spennende å få være med på fremtidsutviklingen. Gassco sitter på en enorm kompetanse når det gjelder infrastruktur og transport, forteller han.

Han påpeker at Gassco er rigget for fremtiden i forhold til både forskning og utvikling, og er rustet til å transportere det som det blir behov for.

– Dette kan vi, og jeg er overbevist om at vår kompetanse vil være sentral og viktig på lang sikt. Uten denne jobben ville Europa sett veldig annerledes ut, fremhever han engasjert.

STORTRIVES I NY JOBB: Jeanett Jensen, Vegard Bergjord, Ine Høines og Helge Nordal er en del av Gassco sin storsatsing på unge talenter.

Gikk fra Forsvaret til energibransjen

Vegard Bergjord (28) fra Haugesund valgte å gå fra en karriere i Forsvaret over til en helt ny bransje. Etter 9 år i Forsvaret, så var det et jobbtilbud på Gassco som lokket den unge haugesunderen hjem i august 2022.

Drømmejobben som ventet på han var en konsulentstilling innen kapasitetsstyring. Jobben er svært allsidig, og består av drift av IT-systemer, ekstrasalg, tallanalyse, oppfølging av krav og møter med interne og eksterne.

– Jeg ville hjemover, men det var stillingsannonsen til Gassco som drev meg. I denne jobben er det mange interessenter å forholde seg til, og det er en veldig spennende og dagsaktuell bransje. Jeg trives med at det er mange ulike aktører å holde dialogen med, og det er et profesjonelt miljø hvor en får muligheten til å utvikle seg. Jeg har lært veldig mye nytt, og gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag, forteller han.

Vegard synes det er inspirerende at Gassco satser på de unge.

– Det sender et signal til andre unge om at dette er en bedrift som er både relevant og ambisiøs. Her får unge mennesker mulighet til å satse og utvikle seg. En blir godt ivaretatt i et bra kollektiv av kunnskapsrike medarbeidere, påpeker han.

Det sender et signal til andre unge om at dette er en bedrift som er både relevant og ambisiøs. Her får unge mennesker mulighet til å satse og utvikle seg.

Vegard Bergjord, konsulent i Gassco.

En stor del av lokalsamfunnet

Ine Høines begynte i Gassco samtidig med Vegard, og har funnet seg godt til rette. 24-åringen fra Kopervik har fullført en Master innen «Industrial Asset Management». Hun var usikker på hva hun ville gjøre etter studiene, før valget falt på Gassco. Det valget har hun ikke angret på.

– Jeg er jo hjemmekjær, og ville gjerne bo i Kopervik. Gassco er en stor del av lokalsamfunnet på Haugalandet. I barndommen har jeg holdt på med idrett og spilt med logoen deres på drakten. Bedriften er veldig tilstedeværende lokalt, og støtter mange gode tiltak. Jeg er derfor stolt av å ha fått jobb her, forteller hun.

Kjekt å jobbe med industriell teknologi

Hos Gassco får Ine arbeide med det hun trives aller best med, nemlig industriell teknologi. Hun jobber i flere ulike prosjekter, og har travle og varierte arbeidsdager.

– Industri er en viktig kjernevirksomhet, og vi får bidra til en sentral del av utviklingen i samfunnet og verden. En stor del av jobben min handler om allokering av gassen ut til skiperne. Jeg analyserer tilbake i tid, og utformer rapporter og gjør utregninger. Det er både kjekt og variert. Det blir spennende å følge utviklingen ved at det kommer nye utfordringer, fagområder og muligheter, sier Ine stolt.

STOLT AV GASSCO: Ine Høines har vokst opp med Gassco i lokalsamfunnet, og er stolt av å jobbe for bedriften.

– Ingen slutter her

Jeanett Jensen (27) startet som senioringeniør for Gassco i oktober. Koperviksbuen har lang erfaring fra offshore bransjen. Hun har bachelorgrad som maskiningeniør og mastergrad i industriell økonomi.

Hun hadde hørt utrolig mye bra om Gassco, og bestemte seg for å satse.

– Jeg hadde hørt masse skryt om arbeidsstedet, og mitt inntrykk var at ingen vil slutte her. Jeg bestemte meg derfor for å søke, og føler at jeg har blitt veldig godt mottatt. Dagene går fort, og det er kjekt og variert å jobbe prosjektbasert. Jeg har faktisk spurt om å få mer og gjøre, og det fikk jeg, sier Jeanett og ler.

Flat struktur og mange ildsjeler

Hun skryter også av det sosiale miljøet, og fremhever at de ansatte er utrolig flinke til å dra i gang ulike aktiviteter.

– Dette er en bedrift med flat struktur, hvor ledelsen like gjerne setter seg ned med hvem som helst for en kopp kaffe og prat. Det er også mange ting å delta på. Det er alt fra badegrupper til golf, curling, paddle, turgrupper, kunst- og kulturforeninger, bunadskurs og Fantasy-ligaer. Det er mange ildsjeler her som tar gode sosiale initiativ, noe som er utrolig kjekt, forteller hun smilende.

Jeg hadde hørt masse skryt om arbeidsstedet, og mitt inntrykk var at ingen vil slutte her. Jeg føler at jeg har blitt veldig godt mottatt.

Jeanett Jensen, senioringeniør i Gassco.

VISSTE DU AT....

Dette er Gassco

  • Gassco har som operatør ansvar for sikker og effektiv transport av gass fra norsk sokkel og skal være en ledende gasstransportør i Europa.
  • Som operatør har Gassco et overordnet ansvar for drift og utvikling av infrastrukturen på vegne av eierne. Rammebetingelsene for virksomheten er bestemt av norske myndigheter.
  • Gassco ivaretar en helhetlig videreutvikling av gassinfrastrukturen.
  • Gassco har med hjemmel i Petroleumsloven også en rett og en plikt til å ivareta en helhetlig videreutvikling av gassinfrastrukturen.
  • Gassco er operatør for et omfattende transportsystem, bestående av flere plattformer og 8829 kilometer med rørledninger.
  • Per i dag har Gassco i overkant av 350 ansatte, i fem forskjellige land.
  • Gassco har som mål å drive sin virksomhet på en etisk, bærekraftig og sosialt ansvarlig måte.
  • Gassco verdsetter talent hos medarbeiderne. Målet er at alle skal oppleve utvikling i en sunn forretningskultur og et inkluderende, godt sosialt miljø.
Automotive design, Welder, Welding
Coastal and oceanic landforms, Water, Sky, Cloud, Bedrock, Terrain

Formidabel vekst – AutoStore vokser videre

AUTOSTORE

Norsk gass til Europa
– en suksesshistorie fra Haugalandet

GASSCO

Magne Lien

Kontaktperson i

Hardanger


Mobil: +47 958 29 279

Send e-post:

[email protected]

Kristine Røyrvik

Kontaktperson i

Kvinnherad


Mobil:+47 954 94 733

Send e-post:

[email protected]

Maria Hagland

Kontaktperson på

Haugalandet


Mobil: +47 465 20 005

Send: e-post:

[email protected]

Smile, Lip, Chin, Hand, Eyebrow, Shoulder, Eye, Mouth, Eyelash, Dress
Smile, Chin, Outerwear, Eyebrow, Coat, Sleeve, Iris, Gesture, Style, Black-and-white
Facial expression, Dress shirt, Hair, Forehead, Head, Lip, Chin, Eyebrow, Eye, Mouth

Kontakt oss

Har du spørsmål om Drivkraft? Kontakt oss gjerne.