Chin, Arm, Jaw, Sleeve, Window, Beard, Smile, T-shirt


Haugaland Kraft med egenutviklet smartløsning:

– Enklere og tryggere å spare strøm

Annonsørinnhold fra

Vet du egentlig hvor mye strøm oppvaskmaskinen din bruker? Eller når på dagen strømmen er billigst? Nå kan du se og justere strømforbruket ditt i sanntid og finne ut hvor det kan være strøm – og dermed penger – å spare.

Vi løper rundt i skogen. Vi løfter vekter på treningsstudio. Vi går noen skritt på jobben. Vi sykler til enden av kommunegrensa og tilbake igjen. Alt mens våre duppeditter har kontroll på hvor mye energi vi forbruker, kroppens bevegelser og hjerterytme.

Nå er det på høy tid å få samme kontroll på energiforbruket i hjemmet ditt.

Nå lanseres KraftPlugg – et helt nytt og lokalprodusert smartverktøy fra Haugaland Kraft. Lanseringen er startskuddet på det de kaller «Haugaland Kraft 2.0» – din reise mot å få langt større kontroll over eget forbruk og dine strømkostnader. Nå inviteres kunder til å bli betatestere og bli med på reisen og være med å teste KraftPluggen og nye funksjoner i Mitt Hjem.

Vision care, Dress shirt, Hair, Glasses, Outerwear, Smile, Product, Sleeve, Beard, Collar

"

– Smartløsningen er et produkt for framtiden og vil ta strømkundene våre – og Haugaland Kraft, inn i en ny og smartere tid. Vår kundeapp Mitt Hjem, i kombinasjon med KraftPluggen, vil levere spennende tjenester på én flate.


Kristian Gautesen, forretningsutvikler i Haugaland Kraft.

Det forteller Kristian Gautesen, leder forretningsutvikling i Haugaland Kraft Energi.

Ved blant annet å kunne nedjustere strømforbruket enkelt via smartteknologi når du er på arbeid, sover eller når strømprisen er høy, vil KraftPlugg og Mitt Hjem-appen være viktig i Haugaland Kraft 2.0 – en fremtid hvor du har styringen på din egen kraft.

Last ned Mitt Hjem-appen i App Store eller Google Play.

– Føler meg tryggere med KraftPlugg

KraftPlugg vil bare bli sterkere og sterkere – smartere og smartere. Siden høsten 2020 har Haugaland Kraft hatt flere pilotkunder som har testet KraftPlugg i hjemmene sine, og nå lanseres endelig det innovative og brukervennlige produktet for salg i et begrenset antall.

Jonny Halvorsen (54) fra Karmøy er en av de heldige som har fått teste KraftPlugg. Han er kanskje litt over gjennomsnittlig teknisk interessert, men forteller at KraftPlugg og appen Mitt Hjem gir viktig innsikt i både strømforbruk og elsikkerhet.

– Det er fantastisk å kunne følge med på strømforbruket mitt i sanntid, samtidig som jeg ser hva strømprisen ligger på. Det gir meg bedre kontroll på eget forbruk, og det kan gi store besparelser på strømregningen i måneden, sier Halvorsen og smiler.

Watch, Joint, Muscle, Sleeve, Waist, Elbow
Portable communications device, Mobile phone, Hand, Light, Telephony, Gadget, Finger, Gesture

Selv om det aldri er feil å spare penger, er ikke Halvorsen i tvil om hva han liker best med smartløsningen fra Haugaland Kraft.

– For meg er sikkerheten det beste med KraftPlugg. Den har en liten temperaturmåler som måler temperaturen i sikringsskapet mitt hele døgnet. Mange branner starter der, så det er derfor veldig betryggende å vite at jeg kan følge med på info på telefonen min om det skulle være noe.

Portable communications device, Mobile phone, Product, Gadget, Rectangle, Gesture, Telephony, Line

Live strøm: På mobilen og i kundeappen Mitt Hjem ser du kontinuerlig og i sanntid hvor mye strøm du bruker.

Full kontroll: Få oversikt på ditt strømforbruk og strømpris døgnet rundt

Smart strømforbruk: I fremtiden vil du kunne planlegge energiforbruket slik at du for eksempel lader bilen når strømmen er billigst.

Bedre sikkerhet: KraftPlugg inneholder en temperaturmåler og viser til enhver tid temperaturen i sikringsskapet ditt.

Hva får du med KraftPlugg?
Rectangle
Font

Les mer om Mitt Hjem-appen


Full kontroll over strømforbruket

KraftPlugg kobles direkte til strømmåleren din og «snakker» med Haugaland Krafts kundeapp Mitt Hjem. Denne brukervennlige dialogen gjør at du kan se, og på sikt styre, strømforbruket ditt i sanntid på og med mobilen din.

Parallelt med lanseringen av KraftPlugg, jobber Haugaland Kraft kontinuerlig med mange funksjoner og tjenester i Mitt Hjem-appen. Det gjør at du vil få et smartere hjem og dermed spare kostnader på ditt strømforbruk, samtidig som du beholder komforten i hjemmet.

Trousers, Blue, Sleeve

LOKAL SMARTLØSNING: KraftPlugg og appen «Mitt Hjem» vil kunne øke din komfort, trygghet og sikkerhet hjemme. Fra venstre: Kristian Gautesen, Leif Inge Yrke og Marius Jakobsen.

– Ved hjelp av KraftPlugg vil du som kunde altså få informasjon om ditt forbruk i sanntid. Denne informasjonen vil gi deg kunnskap om strømforbruket ditt, noe som kan gjøre deg mer bevisst på når og hvor mye strøm husstanden bruker i døgnet, sier Leif Inge Yrke, prosjektleder i Haugaland Kraft.

På sikt vil denne kunnskapen kunne gi deg mulighet til energieffektivisering samt øke din komfort, trygghet og sikkerhet i hjemmet.

Les mer om Mitt Hjem-appen


Utviklet lokalt

KraftPlugg er utviklet og produsert av Haugaland Kraft og deres lokale samarbeidspartnere. Dette er et bevisst valg for å støtte opp under lokalt næringsliv.

– Vi er stolte av at KraftPlugg er et produkt utviklet lokalt av Haugaland Kraft for våre strømkunder. Hele utviklingsreisen har involvert flere lokale bedrifter på Karmøy der blant annet Informasjonskontroll (IK) har bistått med produktutvikling. Arbeidsmarkedstiltaket Solstein har satt sammen komponentene og sendt KraftPluggen hjem til våre kunder, forteller Yrke og utdyper:

Dress shirt, Street fashion, Smile, Hairstyle, Beard, Blue, Sleeve, Standing, Tartan, Grey

"

– Som kraftselskap har vi et samfunnsansvar om å støtte våre lokale bedrifter og andre lokale tiltak. Helt siden starten har dette vært et lokalt prosjekt, og det er vi veldig stolte av.

Leif Inge Yrke, prosjektleder i Haugaland Kraft.Last ned Mitt hjem-appen
Azure, Font
Font
Font
Portable communications device, Mobile phone, Photograph, White, Product, Black, Gadget, Gesture
Communication Device, Hand, Azure, Sleeve, Gesture, Gadget

Fakta

Om Haugaland Kraft

Haugaland Krafts visjon er «Vi gir kraft til en sterk og attraktiv region». Haugaland Kraft skaper merverdi for innbyggerne på Haugalandet, i Sunnhordland og Indre Ryfylke – en region med stor drivkraft og verdiskapning, vakker natur, god beliggenhet og gode oppvekstvilkår.Haugaland Kraft jobber med å utvikle områder som er og vil bli viktige for fremtiden, for både næringsliv og samfunn.

Les mer om Haugaland KraftTekst/innhold: Tada og Partnerstudio Foto: Haakon Nordvik