Tower block, Urban design, Residential area, Building, Water, Sky, Window, House, Condominium

ENERGIEFFEKTIVT: Konseptet til Odd Hansen med vannbåren gulvvarme som standard gir storfornøyde kunder.

Satser på energieffektive og fremtidsrettede oppvarmingsløsninger:

– Det gir fantastisk komfort, samt at det sparer både miljøet og lommeboken

Annonsørinnhold fra

Høye strømpriser gjør at behovet for energieffektive oppvarmingsløsninger øker. Odd Hansen opplever at deres løsning med vannbåren gulvvarme gir storfornøyde kunder som både opplever god komfort og reduserte utgifter. Derfor har de nå innført dette som standard i boligprosjektene sine.

Det er mye spennende som skjer hos Odd Hansen om dagen. Fra deres moderne lokaler på Raglamyr iverksettes det stadig populære prosjekter i flotte omgivelser.

Prosjekter som kan nevnes lokalt er blant annet ved Smedasundet i Haugesund, på Tjøsvoll i Åkrehamn, i Norheimsmarka og Krossneshagen på Vormedal.

Boligdrømmen er med andre ord i ferd med å ta form for mange haugalendinger. Både komfort og energieffektivitet vil være viktige faktorer for trivsel i deres nye hjem, noe firmaet har utarbeidet gode løsninger for.

Dress shirt, Human body, Flash photography, Forehead, Cheek, Shoulder, Neck, Sleeve, Gesture, Grey

SAMARBEIDER OM FREMTIDSRETTEDE LØSNINGER: Sverre Jensen er faglig leder for byggefelt i Odd Hansen og Thomas Rossebø Olsen er Ingeniør i Bim, Energi og VVS.

Høye strømpriser gir behov for smarte løsninger

Med dagens høye strømpriser så har energieffektiv oppvarming blitt et ekstra stort behov blant folk, og Odd Hansen har lenge hatt søkelys på dette. Bedriften har derfor gjort seg vellykkede erfaringer med vannbåren gulvvarme.

- Komfort kombinert med fremtidsrettede og fleksible løsninger er vårt fokus. Det er derfor vi nå ønsker å tilby vannbåren gulvvarme som standard, forteller faglig leder for byggefelt i Odd Hansen, Sverre Jensen.

Boligenes balanserte ventilasjon med varmegjenvinning gir et sunt og energibesparende inneklima som du kan kjenne på kroppen.
Facial expression, Chin, Vertebrate, Smile, Organ, Leaf, Plant, Sleeve, Mammal, T-shirt

Får gode tilbakemeldinger

Varmbåren varme sparer miljøet ved at energiforbruket blir mindre. Med varmepumpe tilkoblet anlegget så kan man redusere strømforbruket sitt vesentlig, samt at det gir god forutsigbarhet.

- Ved at vi leverer dette energifleksible systemet, så kan kunden selv velge å oppgradere til det energibesparende tiltaket varmepumpe, opplyser Jensen

Tilbakemeldingene som de ansatte i Odd Hansen får er at løsningen er fantastisk.

- Man kan stå opp om morgenen til velvære og komfort. Folk skryter av at boligen har en egen lun varme som gjør at man på komfortabelt vis kan gå rundt i t-skjorte uansett årstid. Folk kommer til Odd Hansen fordi vi har denne standarden og er konkurransedyktige på pris, forteller han.

FÅR GODE TILBAKEMELDINGER: Sverre Jensen opplever fornøyde kunder.

  • Av energieffektive oppvarmingsløsninger så tilbyr Odd Hansen to ulike systemer.
  • I større boligblokker opererer firmaet med bergvarme, hvor energien hentes ut av borehull i bakken.
  • I rekkehus og eneboliger tilbys det mulighet for luft-til-vann varmepumpe som energikilde.
  • Begge løsningene har til felles at varmen fordeles i boligen via den vannbårne gulvvarmen.
  • Det er et fremtidsrettet varmesystem hvor man har mulighet til å tilpasse anlegget til den varmekilden man foretrekker til enhver tid. Kunder kan da eksempelvis oppgradere ved å legge til varmepumpe.

VISSTE DU AT:

SLIK FUNGERER DET

Så mye kan du spare

Som et eksempel på hvor mye en spare, så kan det være relevant å ta utgangspunkt i et rekkehus slik som i Krossneshagen på Vormedal. Energibehovet i denne type bolig kan kanskje tenkes å være på mellom 12-15000 kwh/år. Med dette eksempelet som utgangspunkt, så vil den øverste linjen i tabellen nedenfor kunne være et mulig regnestykke. Med dagens strømpris på cirka 2 kroner per kwh., så vil regnestykket bli enda bedre.

Kilde: Enova

Dress shirt, Forehead, Nose, Hair, Face, Cheek, Smile, Chin, Eyebrow

Mange fordeler

Ingeniør i Bim, Energi og VVS, Thomas Rossebø Olsen, bekrefter at det er mange fordeler med denne formen for oppvarming. Firmaet bistår med prosjektering og er en god samarbeidspartner for Odd Hansen. Deres ekspertise og service kommer også boligkjøperne til gode.


– Her får man en oppvarmingsløsning servert som basispakke som vil gi god gevinst for beboerne på flere måter. Dette er et opplegg som kan ligge i boligen din i 50 år, og som tilrettelegger for fleksibilitet. Løsningen gir en jevn temperatur og et godt inneklima i huset, samtidig som det kan gi forbrukeren økonomiske besparelser, påpeker Rossebø Olsen.

ANBEFALES: Ingeniør Thomas Rossebø Olsen i Bim, Energi og VVS mener at det kan være mange fordeler og mye å spare på vannbåren gulvvarme.

Smile, Muscle, Comfort

Utformer boliger til alle behov og faser

Odd Hansen bygger boliger til alle behov og faser. Her er noen av boligprosjektene som det er verdt å legge merke til på Haugalandet:

KROSSNESHAGEN: Sentralt på Vormedal vokser det frem en hage med kvalitetsrike eneboliger og rekkehus. Boligprosjektet består av en blanding av eneboliger og rekkehus. Mellom og rundt boligene opparbeides det grønne, luftige og funksjonelle uteområder med lekeapparater, beplantning og lyskilder. Krossneshagen vil være egnet for unge, voksne og eldre, med solrik beliggenhet og kort avstand til skole, barnehage og butikk. LES MER HER

NORHEIMSMARKA HAGEBY:  Her bygges det 53 boliger bestående av eneboliger, rekkehus og leiligheter. Beboerne vil flytte inn i boliger med høye kvaliteter, og få kort vei til en rekke fritidsaktiviteter, shoppingmuligheter og flotte turområder. LES MER HER

SMEDASUNDET: Smedasundet 1 består av ca. 150 selveierleiligheter, sentralt beliggende på en av byens flotteste strandlinjetomter til Smedasundet. De fleste leilighetene er sør- og vestvendte med store uteplasser. Kaipromenaden. Lekeplassene. Det pent opparbeidede utearealet. Sittegruppene. Du trenger bare å se ut vinduet ditt for å skjønne at det blir mer enn helt ok å tilbringe også denne dagen mellom byggene i Smedasundet 1. LES MER HER


SE DEN FLOTTE BILDEKARUSELLEN:

Living room, Interior design, Couch, Plant, Table, Houseplant, Shade, Flooring, Wood, Floor
Living room, Furniture, Cabinetry, Table, Couch, Chair, Architecture, Grey, Flooring, Floor
Interior design, Furniture, Property, Comfort, Building, Wood, Textile, Lighting, Architecture, Flooring
Picture frame, Interior design, Table, Furniture, Couch, Comfort, Building, Wood, Lighting, Shade
Kitchen stove, Cabinetry, Furniture, Plant, Countertop, Houseplant, Building, Flowerpot

Ønsker du å vite mer?