Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Det brutale spørsmålet, satt på spissen, er om du skal på telttur eller cruise når du blir gammel?

Annonse fra Haugesund Sparebank

Svaret er kanskje begge deler, men akkurat nå har du kanskje helt andre tanker i hodet.

Kanskje du nettopp har bygget hus, kanskje du nettopp har fått barn, kanskje du er i din første jobb, kanskje du har fått deg kjæreste. Du er ikke midt i livet en gang, det er nå det skyter fart - for alvor. Og så kommer vi drassende med ordet «pensjon».

Tove Sternhoff, banksjef sparing/plassering.

Ja, faktisk.

Et stort og nesten umulig spørsmål er: Hvordan skal livet ditt bli den dagen du er ferdig i arbeidslivet. Du har stemplet inn for siste gang, du kan la vekkerklokka hvile og matpakke er uaktuelt. Du er kanskje 62 år, eller 65 eller 67 - umulig å si, men en dag er arbeidslivet over. Hvordan skal pensjonisttilværelsen din bli? Stoler du på at de offentlige pensjonsordningene er gode nok.

Ha en god plan

Det er et stort spørsmål som man kan bli svimmel av - enten av undring eller kjedsomhet. Men den dagen kommer, og du bør ha en god plan.

Norge er nemlig i endring. Velferdssamfunnet, teknologi, godt helsevesen, mindre fysisk krevende jobber gjør at vi lever lenger - og antallet eldre vokser.

Stoler du på at de offentlige pensjonsordningene er gode, at det er nok? Mange faktorer tyder på at dagens unge må både jobbe lenger og spare mer før de kan pensjonere seg.

Derfor er denne lille artikkelen noe av det viktigste du leser i dag. Ta kontroll på din pensjon, få oversikt - og kom i gang.

Livsglad pensjonstid

Se deg rundt, dagens pensjonister er ikke gamle. De trener, de vil reise, oppleve ting, lære noe nytt, besøke ungene, skjemme bort barnebarna og spise på restaurant i en europeisk storby - de vil utfolde seg. Tror du at dine krav til pensjonisttilværelsen blir annerledes?

Hmm, vi tenkte oss det ja.

Det brutale spørsmålet, satt på spissen, er derfor om du skal på telttur eller cruise når du blir pensjonist?

Råd om pensjon

1. Pensjon er kanskje ikke så spennende, men veldig viktig. Du kommer til å gi deg selv et klaps på skulderen når du blir gammel fordi du tok tak i dette i dag.

2. Begynn å spare tidlig. Desto tidligere du begynner å spare jo bedre ligger du an.

3. Vi lever lenger. Derfor må pengene som staten sparer opp for deg, altså folketrygden, fordeles over flere år. Det betyr lavere månedlige utbetalinger.

4. Du trenger ikke å spare så mye - ihvertfall ikke i begynnelsen. Begynn med 500 kroner i måneden, for eksempel.

5. Få oversikt. I dagens arbeidsliv skifter vi jobb oftere enn før. Det betyr at dine tidligere arbeidsgivere har spart i pensjon for deg. Dette kan du finne på minpensjon.no eller på NAV.no. Hvis du samler disse sparer du penger i unødvendig gebyr og får bedre oversikt over hva du får utbetalt når du blir pensjonist.

6. Lønn er viktig, men pensjonsordning er ofte frynsegoden vi overser, eller undervurderer konsekvensene av. Når du forhandler om lønn eller skal begynne i ny jobb - les pensjonsvilkårene nøye. God pensjonsordninger er gull verdt.

7. Snakk med rådgiveren din. Ta kontroll på egen pensjon. Ta med deg pensjonspapirene fra jobben din og ta en prat med en våre rådgivere. Ring i dag!

Redaksjonen i Haugesunds Avis har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet