Annonsørinnhold i samarbeid med Haugesund Sparebank

Hva er dette?

- Jeg opplevde det selv da jeg mistet moren min. Plutselig sto jeg der med både bolig og hytte

Heldigvis hadde hun livsforsikring. Det gjorde situasjonen mye lettere. Da trenger man ikke haste avgårde for å selge unna, men kan heller gjøre det når det passer, forteller Elsa Aanensen.

Annonsørinnhold i samarbeid med Haugesund Sparebank

Hun er skuespiller og produsent med en rekke teaterforestillinger bak seg, blant annet gjennom Scenekraft.

I Haugesund Sparebanks film spiller hun ikke seg selv når hun går langs Sandvesanden i nydelig morgenlys og filosoferer over livets skjørhet. Likevel har hun opplevd behovet for livsforsikring på flere måter, i sitt virkelige liv. Både da moren døde og når hun nå etablerer seg med hus og hjem.

- Jeg arvet et hus som måtte totalrenoveres. Frem til da hadde jeg ikke følt et stort behov for livsforsikring, men heller ikke tenkt så mye på det. Nå innså jeg og mannen min at vi satt med en gjeld som gjorde oss mer sårbare, forteller Elsa.

Elsa Aanensen, skuespiller.

På samme måte som når et familiemedlem dør kommer også ansvaret med voksenlivet.

Hva om den ene dør, hva om den ene blir hardt skadet og ufør. De vonde tankene om at livet kan ta en fæl vending. Elsa og ektefellen tegnet livsforsikring. Det betyr at hvis noe skulle skje kan familien fint leve i samme bolig - uten å bekymre seg for økonomien.

- Nå har vi også fått barn og da er det enda viktigere. Vi vet jo aldri hvordan livet ender, hva som vil skje, men en livsforsikring gir en slags trygghet, forteller Elsa.

Haugesund Sparebank har god kompetanse og hjelper til med å finne ditt forsikringsbehov.

Forsikring er ekstra viktig når dere skal bli foreldre. Livet handler ikke bare om deg nå, men også om barnet som er avhengig av deg.

Livsforsikring skal hjelpe de du har ansvar for hvis du dør eller blir alvorlig syk, forteller rådgiver Hilde Juul i Haugesund Sparebank.

Å tenke på uførhet og død kan være ubehagelig, men det er en del av det å være voksen. Kanskje gir det oss en annen trygghet når vi vet at vi har gjort hva vi kan.

- Hvis jeg blir hardt skadet og ufør og ikke kan jobbe lenger - hva skjer da, vil det offentlige sikre meg?

- Staten vil jo hjelpe deg, men inntekten din blir kanskje halvert. En livsforsikring kan brukes til å dekke gjeld, støtte ungenes utdannelse, eller hjelpe til når de skal skaffe seg sin første bolig.

Sammen med Haugesund Sparebank finner dere den forsikringen som passer best til deres behov.

- Vi vet ikke hva livet vil bringe. Ingen forsikring kan sikre oss mot alt, men en livsforsikring gjør at de etterlatte - familien din, barna dine - kan fortsette å leve uten de store endringene i økonomien. Derfor er forsikring så viktig, sier Hilde.

På Sandvesanden har morgenstund blitt til høylys dag. Vinden, lyset og bølgene er i stadig endring. Kommer skyene i horisonten nærmere eller blåser de bort? Elsa går videre mot nye teaterproduksjoner og fine hverdager, vel vitende om at livsforsikring er noe hun ikke trenger å tenke på.

Haugesund Sparebank

Del artikkelen på Facebook