Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Foreldre - viktige rådgivere

Foreldre spiller en stor rolle i valg av utdanning og yrke. - Ikke vær bekymret for at du som forelder ikke er helt oppdatert på dagens utdanningstilbud. Ditt perspektiv og din erfaring er verdifull, sier Bjorn Dapi i Statistisk sentralbyrå.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Bjorn Dapi

Han forsker på framtidens arbeidsmarked, og mener at foreldre kan supplere andre informasjonskilder når ungdom skal velge utdanning og yrke.

- Det er lurt å søke råd mange ulike steder, men foreldre er kanskje de som kjenner barna sine best. De kan gi personlige råd tilpasset sin ungdom, sier han. Og du som er forelder trenger ikke å bekymre deg hvis du ikke har oversikt over de mange utdanningsmulighetene som finnes.

- Ta utgangspunkt i deg selv og den utdanningen og yrkesveien du har valgt. Bare tenk på alle de endringene du har opplevd gjennom i ditt yrkesliv, enten ved å bytte jobb eller arbeidsoppgaver innenfor samme jobb. Det er nyttig å høre om hvordan ditt arbeidsliv har endret seg i takt med endringer i arbeidsmarkedet. Da får ungdommene en kontrast og et sammenligningsgrunnlag for egne valg, sier Dapi.

Les også ekspertens råd til ungdom som skal velge utdanningsvei

Del artikkelen på Facebook