Annonsørinnhold i samarbeid med Haugesund Sparebank

Hva er dette?

 
 

Fra vaffel til vipps

Falkeid Idrettslag vil helst bruke all sin tid på idrettsglede, fotball og samhold. Etter at de gikk over til Vipps har kiosk-hverdagen blitt mye enklere. Pølsene og vaflene smaker minst like godt som før.

Annonsørinnhold i samarbeid med Haugesund Sparebank

- Kan eg få ei pølsa og ein vaffel?

- Ja, det kan du!

- Kan eg vippsa?

- Ja, så klart!

Denne dialogen hadde virket fjern for kort tid siden, men den er faktisk helt reell og blir gjentatt oftere og oftere når det er cup, konsert, samling eller stevne – og det er kiosk- eller annet type salg. Slik som på denne dagen ved banene i Tysvær Idrettsanlegg. Falkeid Idrettslag er arrangør. Det lukter sommer, vafler, pølser og seiersglede. Noen scorer mål, noen redder en straffe. Drakter i ulike farger – barn i alle aldre som nyter bekymringsfrie dager med lek og idrett. Foreldre som står klar på sidelinja.

- Vi begynte med vipps med en gang Haugesund Sparebank anbefalte det for oss. Det gjør hverdagen for oss som klubb mye enklere, sier Mikal Benjamin Myklebust.

Han er daglig leder i Falkeid I.L

- Hvordan bruker dere vipps?

- Til kiosksalg, innbetaling av medlemsavgift, salg av drakter og klær, til egenandeler for turneringer og reiser - ja, så mye vi kan, forteller Mikal.

Falkeid er et skolebokeeksempel på hvordan lag og foreninger kan både få en enklere drift, men også økt inntjening.

- Fordelen med vipps for Falkeid er at vi stor grad slipper kontanter og foreldre kan betale for drakt eller turnering enten de står på kjøkkenet hjemme eller stranda i Spania, forteller han.

 

Fortsatt er det slik at mange foreldre kommer med kontanter når det er kamp eller cup. Men tendensen er klar. Flere og flere blir oppmerksomme på mulighetene som ligger i vipps.

Haugesund Sparebank er fremoverlent og rådgir alle lag og foreninger til å bruke vipps.

- Jeg opplever at vi får skikkelig god og personlig oppfølging av banken og vi kan bruke mer tid på barn og idrett enn på det administrative, sier Myklebust.

Haugesund Sparebank oppfordrer alle som driver lag og foreninger til å ta kontakt slik at de også kan bruke vipps i sin drift.

- Tenk på hvor utrolig bredt tilbud frivilligheten og dugnadsinnsatsen gir regionen vår. Tilbudet for barn og voksne er enormt. Nesten uansett hva ditt lag driver med kan du få det mye enklere ved å bruke vipps. Du finner oss i Haugesund, Amandasenteret, Tysvær, Sveio, Bømlo, Skjold, Vikedal og Ølen - her kan vi gi deg råd om vipps , forteller André Sæbø, som er markedssjef i Haugesund Sparebank.

Tilbake i kiosken har barna både slukket tørsten og spist seg mette. Det lukter fortsatt vafler og snart er det ny kamp. Nye mål skal scores og seiersbrøl skal ropes.

- Det er herlig å unngå kontanter i størst mulig grad, sier Mikal Benjamin i Falkeid Idrettslag.

 

Haugesund Sparebank

Del artikkelen på Facebook