Annonsørinnhold i samarbeid med AutoStore

Hva er dette?

 
 

Fritidsinteresser gav drømmejobb

- Jeg har alltid vært interessert i elektronikk og programmering, og hatt mange prosjekter på fritiden, forteller Anders Østevik. Han er systemutvikler i AutoStore, og har roboter som en del av arbeidshverdagen.

Annonsørinnhold i samarbeid med AutoStore

AutoStore i Nedre Vats lager robotstyrte lagersystemer som selges over hele verden. Anders fikk jobben som systemutvikler i konkurranse med 40 andre.

- Under intervjuet var de veldig opptatt av fritidsinteresser. Jeg fortalte at jeg drev med musikk, elektronikk og programmering, og alltid har likt å bygge mine egne ting, forteller han.

Han forstod ikke helt hvorfor hobbyer var så viktig.

- Men etter å ha jobbet her en stund ser jeg at AutoStore er ute etter ansatte som er kreative og selvdrevne. Det merkes også på arbeidsmiljøet. Vi har vår egen «maker-gruppe» som driver prosjekter på kveldstid og har det veldig gøy, forteller Anders.

Bursdag med rakettoppskyting
Han vokste opp på Syre på Karmøy, med en pappa som alltid har vært en skikkelig «Petter Smart».

Anders Østevik

- Han laget alt mulig, og klassekamerater husker fortsatt bursdagsselskapet mitt i 4. klasse. Pappa stilte med en egen oppskytingsrampe for vannraketter. De dalte ned under fallskjermer laget av plastposer. Jeg er nok litt arvelig belastet, smiler Anders.

Musikk gav motivasjon
Etter videregående valgte Anders musikklinje på folkehøgskole.

- Jeg spilte i band og fikk god tid til å drive med musikk. Det var godt med en pause fra vanlig skole, og året gav meg lyst til å ta fatt på studier, sier han.

Godt å begynne i jobb
Det ble 5 år og mastergrad i elektronikk ved Universitetet i Bergen.

- Jeg er veldig praktisk, og var glad da jeg var ferdig utdannet sivilingeniør og kunne begynne i jobb. Allerede den første dagen her ble jeg bedt om å løse et problem med et kretskort. Det var en skikkelig god følelse å bli dratt inn i oppgaver så tidlig, og jeg har fått veldig mange varierte og spennende utfordringer i denne jobben, forteller han.

Røyk fra roboten
I et selskap som skal utvikle løsninger i verdensklasse blir prøving og feiling en del av arbeidsdagen.

- Jeg var ganske svett første gangen det kom røyk fra en robot jeg jobbet med. Jeg visste at jeg hadde store verdier mellom hendene. Men vi blir vant til å få mye ansvar og teste ut nye løsninger. Det er noe av det som gjør jobben her så spennende.

Flyttet til Vats
Etter å ha jobbet i AutoStore halvannet år fikk Anders med seg kjæresten, som er agronom, og flyttet til Nedre Vats.

- Hun jobber som avløser på en gård og ringevikar i barnehage. Jeg har gangavstand til jobben. Vi har foreløpig leid et hus her, og trives veldig godt, sier Anders.

På AutoStore har de ansatte mange prosjekter også etter jobb. De har bygget sin helt egen brusmaskin, som har fått navnet «Vendy». Brusen blir selvsagt betalt med «AutoBux».

Milliardbedrift jakter smarte hoder

- Det som skjer her er i særklasse. Veksten er enorm. Fra 2017 til 2018 gikk vi fra 654 millioner til 1,2 milliard i omsetning, sier utviklingssjef i AutoStore, Ole Alexander Mæhle.

AutoStore i Vats har vært en del av Hatteland-gruppen, og ble solgt til et investeringsselskap i 2016. Selskapet holder fortsatt til i Nedre Vats, og flytter inn i større lokaler i løpet av 2019. AutoStore utvikler robotstyrte lagersystemer, som brukes av selskaper som komplett.no, XXL, Lufthansa og Puma.


Vil ha de som bygger sine egne ting
For å være verdensledende på sin løsning må AutoStore hele tiden være i utvikling.

- Vi er avhengige av å finne vår egen vei, vi går ikke etter noen andre. Derfor må vi ha de som er kreative, har hatt interesse for teknologi og drevet med egne prosjekter fra de var unge. Kanskje noen til og med har laget egne roboter, sier utviklingssjefen.


Ole Alexander Mæhle

Hjem til jobb i AutoStore
Ole Alexander vokste opp i Etne, og har en mastergrad i informatikk fra Universitetet i Bergen. Etter 18 år i Bergen flyttet han og familien tilbake til Etne når ungene skulle begynne på skolen.

- AutoStore var førstevalget, og jeg var på utkikk etter ledige jobber i selskapet, forteller Ole Alexander. Han startet som prosjektleder, et år senere ble han utviklingssjef i selskapet.

- I AutoStore er det ingen tung papirmølle for å få ting gjort. Ting skjer fort, og vi snur oss raskt rundt. Det er en helt egen «spirit» her, som jeg trives enormt godt med. Jobb i AutoStore

Hva skal til for å få jobb hos dere?
Det viktigste er å ha en relevant utdannelse. De fleste som jobber her har en teknisk utdannelse på bachelor- eller masternivå. Gjerne innen elektronikk, datafag, programmering eller mekaniske fag. Kybernetikk og robotikk er selvsagt veldig relevant. Vi har også ansatte med yrkesfaglig bakgrunn, blant annet på testsenteret vårt. Andre avdelinger har folk som jobber med logistikk, salg, markedsføring og administrasjon. For de som er på jakt etter jobb er det smart å være synlig, ta kontakt, og gjerne søke sommerjobb her under studiene.

Hva er typiske arbeidsoppgaver hos dere?
Det er veldig variert. Fra mekanisk design og prototyping til programmering på systemnivå. Vi utvikler de forskjellige modulene selv fra grunnen av. For å få systemet til å fungere optimalt utvikler vi kretskort, elektronikk og programmeringslogikk selv. 

Hvordan er fremtiden i deres bransje?
Den er lys! Vi forventer vekst, og har stort behov for flere dyktige ansatte.

AutoStore
250 ansatte globalt
Omsetning i 2018: 1,2 mrd
Hovedkontor i Nedre Vats.

AutoStore

Del artikkelen på Facebook