Annonsørinnhold fra Block Watne

Hva er dette?

Slik forbereder du deg til visning

19.-20. januar er det visninghelg hos Block Watne i Haugesund. Her får du en guide til hva som er lurt å tenke igjennom før og underveis i visningen.

Annonsørinnhold fra

Nabolag og området

Det er smart å gjøre seg kjent i det området hvor det er ønskelig å flytte, og da spesielt med tanke på reisevei til jobb, skole, barnehage og for eksempel offentlig kommunikasjon, butikk og fritidsaktiviteter.

I tillegg er en trygg skolevei og lekeplass viktig for barnefamilier spesielt. Om du er glad i friluftsliv, kan kort vei til marka være et ønske.

Ny eller brukt bolig

Det er stor forskjell på om man kjøper en helt ny eller brukt bolig. En helt ny bolig skal være av helt topp standard ved overtagelse, og gjerne med den kjøkken- og baderomsinnredningen du kan velge om du kommer tidlig inn i byggeprosessen. I en brukt bolig må man like det som allerede er montert og malt, med mindre man er innstilt på å gjøre oppussing og endringer selv. Da kan man selvsagt få en optimalt bolig akkurat slik man ønsker den. Husk da på at kostnaden for oppussing må med i totalkostnaden for boligen.

Dette er Block Watnes boligprosjekter i Haugesund:

Spannatoppen

Mølleparken

Mølleparken

Leilighet, rekkehus eller enebolig

Hva slags behov er det som skal dekkes? Er det behov for mange kvadratmeter og mange rom, eller er det tilstrekkelig med en mindre bolig? En leilighet krever mindre utvendig vedlikehold enn et rekkehus og en enebolig, men mange trives med den type oppgaver og ser på det med glede.

Fastpris eller budrunde

Helt nye boliger selges til fastpris. Det betyr at man slipper å delta i opphetede budrunder. En utbygger som Block Watne er eiet av OBOS og om du er OBOS-medlem kan du altså benytte forkjøpsretten din og dermed få enda et fortrinn i prosessen.

Dokumentavgift eller ikke?

Det er en del kostnader som påløper ved kjøp av brukt bolig, spesielt gjelder det eneboliger, rekkehus og leiligheter som er såkalte selveiere. Da må det betales dokumentavgift til staten som i dag er på 2,5 % av salgssummen. Altså, det kommer en ekstra sum oppå den summen boligen blir solgt for. Ved kjøp av ny bolig er det dokumentavgift kun på tomteverdien, og ikke på boligen, og det kan gi en besparelse på flere hundre tusen kroner.

Salgskonsulent Stian Tønnesen, tlf. 930 43 857

Planløsning

Planløsningen er ofte alfa og omega for valg av bolig. En liten bolig kan bli stor nok i massevis og helt perfekt om planløsningen er optimal. I eldre boliger kan planløsningen ofte være noe upraktisk i forhold til dagens ønsker og behov, men ofte sjarmerende. Mens det i en helt ny bolig er gjennomprøvde og optimaliserte planløsninger basert på dagens behov.

Utbyggere som setter opp helt nye boliger, opplever sjelden ønsker fra kjøperne om å gjøre endringer på planløsningen. Mange års erfaring og optimalisering har gitt den løsningen som passer de fleste. Her kan du se Block Watne sine nye boliger.

Bokostnader og vedlikehold

En ny bolig vil alltid ha lavere driftsutgifter og vedlikeholdskostnader fra dag én. Strøm og energi gir den største besparelsen fordi nye boliger er bygget etter strenge krav til isolasjon og varmegjenvinning.

Visning

Tre helger i året har Block Watne visninger over hele landet, og i 2019 er første visningshelg 19.-20. januar.

I tillegg til det er det ofte visning på de enkelte prosjektene. Dessuten har du mulighet til å kontakte selger for en privat visning. Uansett vil representanter fra Block Watne være tilstede for å svare på spørsmål og vise deg rundt i boligen og på området.

I tillegg til å snakke med selger, kan du se hele området, og få en forestilling om hvordan det vil bli når alt er ferdig bygget. Lekeplassen er kanskje allerede ferdig for barna og man ser hvor garasjer og stikkveier vil komme.

Sjekk ut hvor solen kommer opp og hvor den går ned, om det er planlagt andre utbygginger som vil påvirke den boligen du har sett deg ut, og andre forhold som kan være av betydning.

Del artikkelen på Facebook