Påskekrim

Torsdag 30. mars kl.19:30-21:00
Holmen brygge
Holmen 9, 4280 Skudeneshavn, NorgeÅpne kart
kart

Krimforfatteren Chris Tvedt vil bli intervjuet av Geir Tangen, Tonje og Ragnhild fra Karmøy bibliotek vil presentere lesetips fra årets nye krim- og spenningsbøker. Into Waves står for det musikalske innsalget.

Karmøy, Tysvær og Haugesund bibliotek samarbeider om en kriminell turné på Haugalandet med støtte fra Rogaland fylkesbibliotek. Turneen blir avsluttet på Holmen brygge, her er også SILK kultur- og litteraturfestival en samarbeidspartner. 

Chris Tvedt (f. 1954) er født i Bergen. Han er forfatter, advokat og har i tillegg til jus studert litteraturvitenskap oa ved Universitetet i Bergen. De senere år har han vært forfatter på heltid.

Tvedt debuterte i 2005 med kriminalromanen Rimelig tvil. Han har senere skrevet flere bøker med advokathelten Mikael Brenne som gjennomgangsfigur. I 2010 fikk han Rivertonprisen for Dødens sirkel. I 2012 utga han Av jord er du kommet, med kriposetterforsker Edvard Matre i hovedrollen, og i 2013 kom Den blinde guden, som han har skrevet sammen med sin kone, Elisabeth Gulbrandsen. VGs Sindre Hovdenakk ga denne boken terningkast 6 og skrev blant annet følgende i sin panegyriske anmeldelse: «...et flott gjennomført stykke arbeid [...] Kort sagt: God fornøyelse!.» Den sjette boken om Mikael Brenne, Den som forvolder en annens død, kom høsten 2016 og fikk terningkast 5 i VG og Dagbladet.

Geir Tangen er utdannet allmennlærer og har jobbet i ungdomsskolen siden 1996. Han har også jobbet som frilansjournalist i radio, TV og aviser siden 1990, og driver Norges største krimblogg der han anmelder krimbøker.

Fra sommeren 2016 er han forfatter på heltid. Han debuterte i januar 2016 med krimromanen "Maestro" på eget forlag, og gjorde umiddelbar suksess med denne. Maestro og oppfølgeren Hjerteknuser er nå solgt til flere land. 

Into Waves består av Ane Kvinnesland (17) og Victoria Lønning(16). De er fra Tysvær og har spilt sammen siden 2015. Jentene skriver sine egen låter. Into Waves - Move on 

Bibliotekarene Ragnhild Aarø og Tonje Salte Thorsen jobber på hovedbiblioteket i Kopervik. Ragnhild er Karmøyjente mens Tonje kommer fra Evje i Setesdal, ho har også bodd mange år i Arendal. Ho begynte å jobbe på Karmøy bibliotek sommeren 2014. To ganger i året, til påske og høst leser de seg opp på ny litteratur. Da er det mulig å få jentene på besøk til lag og foreninger eller som et litterært påfyll i lunsjpausen. Dette er gratis. Ta kontakt på bru@karmoy.kommune.no