Torbjørn Dyrud m/band på Verkstaden

Fredag 21. september kl.20:00-23:00
Verkstaden selskapslokale
Verkstaden Selskapslokale, Aksdal, NorgeÅpne kart
kart

Torbjørn Dyrud er en allsidig norsk musiker, komponist, sanger og tekstforfatter. Han er født og oppvokst på Toten, og er i dag bosatt på Kapp.

Han er utdannet kirkemusiker og har også studert komposisjon og improvisasjon. Dyrud har tidligere vært både kirkemusiker og kordirigent, men arbeider i dag først og fremst som musiker og artist.

I 2004 mottok Dyrud TONOs Edvard-prisen i kategorien vokalmusikk for verket Lovesong I. Han har utgitt «Quietly to the Fields» (2008) og «Alabaster Box Liturgy» (2009). Dyrud har siden 2007 også vært musikalsk ansvarlig for det populære sommershowet Urbane Totninger, i samarbeid med blant andre komikeren Gustav Nilsen. Forestillingen, som spilles på Toten, ble i 2011 og 2014 årets mest besøkte norske sommershow med over 30 000 besøkende.

Siden 2010 har Dyrud fokusert på sitt arbeid med egne viser på totning. Plata «Detti er heme» ble utgitt våren 2013.

Vinteren 2018 kom Torbjørn Dyruds andre viseplate ut. «Under sola, gjennom regnet» inneholder ti sanger som bærer i seg mye av det folk forbinder med det gode liv på landet. Musikken er en slags sakral visepop, en amerikana-inspirert Prøysen med en verbal pianist i midten. Låtene hans er personlige og ekte, tekstene er nære, varme, ettertenksomme, underfundige og observante. Sangene handler om kjærlighet og savn, jordbruk og håp, foreldreskap og årstider. Musikken lodder dypt og favner vidt og en kan fornemme kulturlandskapet og den store himmelen over flatbygdene i musikken han lager.

Fredag 21. september kommer Torbjørn til Verkstaden selskapslokale for å spille konsert.
Han spilte også på Verkstaden for noen år tilbake og tilbakemeldingene var svært gode. Så vi anbefaler å få med seg denne!

Med seg på konserten har han Kjell Martin Sirnes (trommer) og Vegar Valde (bass).