Ribozyme

Lørdag 30. mars kl.21:30-23:30
Flytten
Smedasundet 87, Haugesund, NorgeÅpne kart
kart

Ribozymes kommende album «Argute» er en kløktig tolkning av hardrocksjangeren som setter bandets signaturharmonier og vokal i stil med tidens ånd, fire år etter utgivelsen av kritikerroste «Grinding Tune». Metamorfosen er ytterligere forsterket av at Thomas Lønnheim nå er et fast medlem, noe som gir en ekstra dimensjon til den skapende sfæren som til nå har vært Kjartan Ericsson, Cato Olaisen og Lord Bård.

Ribozyme har alltid vært drevet av endring og utvikling, og «Argute» markerer et veivalg hvor de mer drømmende og atmosfæriske elementene viker til fordel for en mer kontant og direkte stil. Likevel er bandets lyriske varemerke i fortsatt i førersetet – abstrakte fragmenter av situasjoner og følelser i hele spekteret fra vrede til håp, noe som historien har vist lar seg overføre sømløst til deres frenetiske liveshow.

Som alltid er albumet innspilt i eget studio, noe som underbygger den autentisiteten fans har lært å verdsette fra tidligere utgivelser. Produksjonen signert Lord Bård og miksen av Dag Erik Nygaard (Blood Command, Ondt Blod etc.)iklersangene et mer massivt lydbilde som står til bandet – dødsens alvor, men med en leken tone i bunn.

«Argute» er den logiske summen av et band som har brukt nærmest to tiår på å redefinere seg selv men likevel forblir umiskjennelige. Dette er Ribozyme på sitt mest uforskammede, og det er sannsynligvis også bandet mest tilgjengelige utgivelse så langt.