Gå til sidens hovedinnhold

Widerøe varsler ytterligere permitteringer grunnet SAS-streiken

Artikkelen er over 2 år gammel

Widerøe har permittert bakkeansatte ved 14 flyplasser som følge av SAS-streiken. Mandag varsler de ytterligere permitteringer.

FLYSTREIKEN: Det ble klart i et møte i Widerøe Ground Handling mandag.

– Vi har ikke et eksakt tall, men mellom 100 og 200 personer vil bli permittert fram til torsdag i første omgang, sier informasjonssjef Catharina Solli i Widerøe til NRK.

Årsaken til permitteringene er at streiken gir mindre jobb.

Det er beklagelig, sier Solli.

– Det er absolutt ikke noe vi ønsker. Vi må se på driften totalt sett, men det er enkeltpersoner som blir skadelidende i dette, sier hun.

I første omgang er det kun bakkemannskapene i selskapet som rammes, men Solli frykter at det også kan gå ut over den ordinære driften dersom streiken i SAS drar ut.

– Dette ligger hundre prosent utenfor vår kontroll. Dette er et oppgjør SAS har, men når vi håndterer disse flyene på bakken på såpass mange flyplasser, så er det klart det blir en del totalt sett, sier hun.

Selskapet ser på muligheten for at de ansatte som er rammet skal kunne ta ut ferie eller avspasering i påvente av en løsning på streiken.

Om lag 1.500 SAS-piloter i Skandinavia har streiket siden fredag. En rekke avganger fra flyselskapet er innstilt og flere titusener passasjerer er rammet av streiken.

Kommentarer til denne saken