Flere XXL-butikker arrangerte dugnader med gratisjobbing

XXL bekrefter at ansatte ble oppfordret til å møte på jobb og arbeide uten lønn i Oslo.

XXL bekrefter at ansatte ble oppfordret til å møte på jobb og arbeide uten lønn i Oslo. Foto:

Av

Ansatte ved XXL på Storo i Oslo er ikke alene om å jobbe gratis. Nå innrømmer XXL at gratisjobbing også har funnet sted på andre varehus.

DEL

Avsløringen om at ansatte ved Storo måtte jobbe gratis på 1. mai skapte sterke reaksjoner.

Nå skriver E24 at flere XXL-varehus i Norge har arrangert slike «dugnadsdager», hvor ansatte har blitt oppfordret til å møte på jobb og arbeide uten lønn.

Ledelsen i XXL bekrefter dette.

– At ansatte i butikker, blant annet på Majorstuen, ble bedt om å jobbe på «dugnad», er noe vi ble klar over for noen år siden og da ryddet opp i, opplyser XXL-sjefen i Norge, Anders Kjellén.

Flere ansatte sier til E24 at de syntes det var drøyt, og at flere som ikke møtte opp til gratisjobbingen, fikk høre dette i ettertid.

Kjellén sier at det har «vært en uheldig dugnadskultur i XXL tilbake i tid», men hevder samtidig at dette ble avdekket i 2017, og at ledelsen da tok et klart oppgjør med dette og ryddet opp.

Han hevder at ledelsen i XXL ikke er kjent med at denne praksisen har fortsatt etter opprydningen, med unntak fra årets hendelse på Storo.

Omfanget av gratisarbeidet er foreløpig uklart.

Haugesunds Avis har vært i kontakt med varehussjef, Thomas Cheek, i XXL Haugesund. Han stiller seg bak det kjedeledelsen har uttalt.

– Dette er ikke noe jeg kjenner meg igjen i, eller som har skjedd under min ledelse. Dette er ikke noe som skal skje, og det er helt uakseptabelt å be ansatte jobbe dugnad, sier han.

Artikkeltags